Rondreis Denemarken

Denemarken kennen we allemaal natuurlijk voor de Vikingen ook omdat het in Scandinavië ligt. Nederland s iets kleiner dan Denemarken, maar wat veel mensen niet weten isdat Denemarken ook nog een paar eilanden op z’n naam heeft staan die bij het land horen. De 3 eilanden zijn, Loland, funen en Seeland. Ook is Denemarken heeft een van de leukste vakantieplekken van jonge tot oud. Natuurlijk weet niet iedereen dat, maar voor de mensen die het wel weten is Denemarken een echte pareltje die nog ontdekt moet worden door veel toeristen.

Tivoli

Tivoli staat bekend om z’n pretpark wat 4 en een half miljoen bezoekers had in het jaar 2016 en steeds maar blijft groeien. Dit attractiepark dat in Denemarken staat heeft tientallen attracties maar heeft natuurlijk ook andere gelegenheden zoals speeltuinen, eettentjes en live entertainment. Dit park is echt een hoogpunt in de zomermaanden en heeft wel 100.000 lampen die in de avond aan gaan voor een spectaculaire ervaring. Ook zijn er andere gelegenheden zoals de Tovoli Tuinen. Dit is een fantastisch park waar veel geliefden samen naar toe gaan maar ook prima in je eentje heen kunt gaan.

rondreis denemarken

Amalienborg

Als tweee stop voor de rondreis gaan we in de buurt verder namelijk in Amalienborg wat ook in Kopenhagen ligt. Hier kun je het eeuwenoude paleis vinden wat in 1750 is gebouwd. Tegenwoordig kun je het grote paleis bezoeken en de vier vleugels bezoeken die ze daar hebben wat een unieke ervaring geeft, omdat het gebouw zo oud is en nog steeds in stand is.

Slot Frederiks rosenborg

Het slot Frederiksborg is gebouwd in het jaar 1600 tot het jaar 1620. Dit kasteel werd gebouwd in de Hollandse Renaissancestijl. Het kasteel ligt in Hillerod. Koning Frederik de 2e heeft tweehonderd jaar in dit kasteel gewoond totdat het een Nationaal-Historisch Museum werd in het jaar 1878. Dit plekje is zeer geschikt voor de mensen die van Historie en oude gebouwen houden en al helemaal voor de mensen die van kastelen houden.

De kleine zeemermin

De kleine zeemeermin ook wel Den lille Havfrue genoemd in het Deens. Dit wereldberoemde standbeeld is gevestigd in Kopenhagen de hoofdstad van Denemarken. Het beld is gemaakt in het jaar 1876 tot het jaar 1959 door de kunstenaar Edward Eriksen. Dit kunstwerk is in de laatste jaren flink beschadigd wat vooral door vandalen is gebeurd en werd zelfs in 1964 werd onthoofd. De gemeente heeft sindsdien besloten om het standbeeld verder in het water te zetten zodat het lastiger is voor vandalen om het beeld te beschadigen en de ervaring verpesten van de andere toeristen.

Legoland billund

Als laatste stop van de rondreis is er een lange reis naar het westen gepland om daar te stoppen in Legoland Natuurlijk. Het park inmens groot en wel evengroot als vijftien voetbalvelden bij elkaar. Het park is ook grotendeels gemaakt van lego vandaar de naam Legoland. Het park opende in 1968 en heeft op de dag van vandaag nog steeds ongeveer 6 duizend mensen op een dag.