Vakantie Denemarken

Vakantie Denemarken

placeholder D enemarken is een land dat gelegen is in Scandinavië. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Dit land heeft veel verschillende eilanden. Voor kinderen is dit land helemaal geweldig door de vele pretparken en Legoland. In Denemarken kun je net zoals Nederland fietsen door de stad. Er zijn in totaal ook wel 12000 km aan fietsroutes. Denemarken is ook een stuk fietsvriendelijker dan Nederland omdat de fietspaden veel groter en veiliger zijn. Het aantal mensen die wonen in Denemarken zijn maar 5,7 miljoen. Vergeleken ons Nederland is dit heel weinig omdat ons land kleiner is maar wel bijna vier keer zo veel mensen leven. In Denemarken heb je daarom ook veel ruimte om te wonen. In Denemarken word de Deense taal gesproken. Dit is de taal van het vroegere Noord-Germaanse taal die nu gesproken word in veel verschillende dialecten. In het Zuiden van Jutland word er Duits gesproken omdat die heel dicht bij de grens zitten tegen Duitsland aan. U kunt daar gewoon Engels praten want de meeste mensen kunnen dat wel spreken en verstaan.

Kopenhagen Denemarken

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Die hoofdstad heeft ongeveer een half miljoen inwoners die wonen in Kopenhagen. De stad is aan het begin van de middeleeuwen ontstaan en werd aan het eind van de middeleeuwen de hoofdstad van Denemarken. Toen was het een havenstad die steeds groter werd door de handel en omdat het goed gelegen zat. Nu kun je in Kopenhagen shoppen, bekende werken bekijken zoals de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli bezoeken die veel attracties heeft. En de huizen fotograferen die beschilderd zijn in felle kleuren. Dit is voor veel toeristen een typisch beeld van de stad. Als u Kopenhagen gaat ontdekken dan kunt u dat het beste op de fiets doen of lopend. Want de stad heeft grote voetpaden en brede fietspaden dat heel fijn is. Je kunt ook een watertaxi of metro nemen die automatisch opent. Het vliegveld van Kopenhagen is tevens ook het grootste vliegveld gelegen in Scandinavië. Je kunt makkelijk op dit vliegveld landen met heel veel bestemmingen binnen en buiten Europa. Vliegen vanuit Nederland duurt iets langer dan een uur wat de reis heel kort maakt.

Legoland Billund Denemarken

Het pretpark Legoland Billund is opgericht in 1968 en was het eerste Legoland park dat werd geopend. Dit is een themapark dat eerst begon uit een miniatuur park dat geheel gebouwd is vanuit Lego blokjes. Eigenlijk een soort Madurodam maar dan vanuit Lego blokjes. Ze maakten Lego auto’s, vliegtuigen en beroemde gebouwen. Die ze na bouwden. Dit park bleek later een heel groot succes want na het eerste jaar kwamen er al een half miljoen bezoekers die daar naar toe gingen. Na een aantal jaren groeide het park uit tot een park waar ook attracties zijn. Uiteindelijk is het sinds het begin van openen acht keer zo groot geworden. Nu is het park net zo groot als 15 voetbalvelden die gedeeltelijk zijn gemaakt van Lego. Ook hebben ze verschillende mini landen opgericht die Safariland, Miniland en Piratenland heten. Op veel plekken verspreid over het park kun je bakken met lego blokjes vinden waarmee kinderen zelf mee kunnen bouwen. Er komen ongeveer 6000 bezoeker elke dag naar het pretpark Legoland. Aan het einde van het jaar in de wintermaanden is het park helaas gesloten.

Attractiepark Tivoli Garden

Dit attractiepark is al actief sinds 1843 in Kopenhagen. Het is een van de bekendste attractieparken in Europa onder de toeristen. Er zijn vijfentwintig attracties in het park waarbij er vijf achtbanen van zijn. Je kunt in dit park winkels bezoeken, gaan eten in restaurants, gamen en nog veel meer.

Nationaal museum in Kopenhagen

Dit museum is een van de museums die waarbij je veel ze zien krijgt over de cultuur en geschiedenis van Denemarken. In dit museum kun je bijzondere stukken vinden van de Deense geschiedenis zoals antieke meubels en kleding die afkomstig zijn uit de 18e en 19e eeuw.

Terug naar boven