Vakantie huis Denemarken

Informatie over Denemarken, Denemarken is het zuidelijkste land in Scandinavië en ligt in het noorden van Europa. Denemarken vormt met Faeröer en Groenland het koninkrijk Denemarken. Denemarken ligt ook onder zweden waar het mee is verbonden door middel van een brug. De oppervlakte van Denemarken is 43.094 km2 groter als Nederland dus. Denemarken bestaat vooral uit allemaal kleine eilandjes en drie grote eilanden. Inwoners aantal van Denemarken staat op 5.605.948 waarvan de grootste deel in het stedelijke gebied leven. Denemarken is ook lid van de Europese unie alleen gebruiken ze niet de euro maar hun eigen munteenheid de Deense kroon. De taal die in Denemarken wordt gesproken is gewoon Deens.

Redenen waarom jij een vakantiehuis in Denemarken moet nemen

Je hebt duizenden kilometer kust wat mooi is om te zien, waar we Nederlanders veel van houden is fietsen natuurlijk en in Denemarken heb je ook veel fietsroutes en wandelroutes, in de vakantiehuizen in Denemarken mag je ook dieren meenemen dus het is diervriendelijk en natuurlijk veel zee en meren wat mooi is om te zien.

vakantiehuis denemarken

Populaire bestemmingen in Denemarken

Er zijn veel populaire bestemmingen maar Bornholm is toch wel echt een aanrader als je van romantiek houd. Bornholm is een heuvelachtige eiland met veel mooie dorpjes, mooie zandstranden, rotskusten, rivieren en natuurlijk groene bossen. Kopenhagen is ook een echte aanrader de hoofdstad van Denemarken staat bekend om de mooie designermerken die ze hebben daar dus als je van shoppen houdt, zou ik zeker een dagje Kopenhagen aanraden.

Bezienswaardigheden in Denemarken

Legoland is de bekendste attractiepark in Denemarken en een leuke ervaring voor de familie. In legoland heb je activiteiten voor de hele familie en dat maakt het zo leuk voor de familie het zijn ook niet altijd dezelfde activiteiten, elk jaar komen er nieuwe activiteiten. Een aantal activiteiten zijn bijv. Achtbaan, spookhuis en het opperhoofd van de indianen. Knuthenborg safaripark is ook een aanrader om te doen. In dit grote safaripark leven meer dan 70 verschillende soorten dieren. Hier kun je met je hele familie naar toe er is hier zoveel te zien en te doen. Je rijdt in knuthenborg safaripark met je eigen auto langs de wilde dieren zo kun je de prachtige wolven- en tijgerbos zien en dan heb je ook nog een natuurspeeltuin daar zijn verschillende activiteiten te doen voor elke leeftijd. Je kunt natuurlijk ook een voetbalwedstrijd bezoeken van FC Kopenhagen de grootste voetbalclub van Denemarken die uitkomt in de SAS-liga waar 12 teams strijden voor het kampioenschap of handbal is ook een van de bekende sporten daar. Handbal in Denemarken is het hoogste niveau van Europa daar kan de rest wel een voorbeeld aannemen dus een wedstrijd bezoeken van een handbalteam is ook wel een aanrader.

Klimaat Denemarken

Denemarken heeft een zeeklimaat. In de winter raakt de Oostzee enkele keren met ijs bedekt, waardoor de winter erg streng is. In de maanden januari,februari schommelt het rond de 0 graden. En in de maanden van juli augustus is het meestal rond de 18 graden. Gemiddeld valt er 600 millimeter neerslag per jaar.