Vlag Denemarken

Vlag Denemarken

placeholder Geschiedenis De Deense vlag is rood met een wit Scandinavische kruis in het midden, de Deense vlag is de oudste nationale vlag die nog steeds gebruikt wordt. De Deense vlag is gebaseerd op de landen in het noorden zoals: IJsland, Zweden, Noorwegen en Finland. Een tijdje had Noorwegen dezelfde vlag als Denemarken, maar uiteindelijk hebben ze een eigen vlag ontworpen. De Deense literatuur over de vlag toen die werd gemaakt in de 13e en 14e eeuw is erg stil. Er gaan veel geruchten over wanneer de vlag van Denemarken tot stond is gekomen, sommige mensen denken dat die in de 13e eeuw er al was en andere juist weer in de 14e eeuw.

Varianten

Er zijn drie varianten van Deense vlag: Nationale handelsvlag wat stutflaget wordt genoemd. De staatsvlag wat ook wel staatsflaget wordt genoemd. En de laatste marine vlag wat ook wel orlogsflag wordt genoemd. De eerste vlag is de meest bekendste vlag en wordt ook het meest gebruikt. De 2 andere vlaggen zijn anders dan de eerste vlag en lijken ook op elkaar. De vlaggen hebben allebei een zwaluwstaart aan het uiteinde. Het verschil in de 2e en 3e vlag zit hem in de kleur, de 3e vlag de marine vlag is donkerder van kleur. Deze vlaggen zijn ook langer en worden een stuk minder gebruikt.

Ontwerp

Er zijn veel regels vastgelegd om de vlag zo te maken hoe die is? Deze regels wouden vast worden gelegd in de wet, maar dat is uiteindelijk niet door gegaan.

Denemarken

Denemarken is een monarchie die in Scandinaviƫ ligt. Een koningin geeft de leiding in Denemarken, Denemarken grenst aan Duitsland en ligt aan de zee.

Terug naar boven